Canvas is not supported in your browser.

Missie

China Inkling wenst zijn klanten zo goed mogelijk te laten communiceren met China, zodat een productieve werk- en leefomgeving ontstaat die beide partijen ten goede komt.

Na zijn studies aan de K.U.Leuven – Oriëntalistiek - werd Wim geselecteerd door de Vlaamse regering (1984) om één jaar een postgraduaat programma te volgen in de Chinese taal op de befaamde Nanjing Universiteit in de Chinese Volksrepubliek.

Terug in België werd hij mede-oprichter van de China Academie, een privaat instituut met het grootste aanbod aan Chinacursussen naar een breed publiek. Na gedurende 6 maanden gewerkt te hebben als project manager in het China Europa Instituut van de KU Leuven werd Wim door de Vlaamse Vereniging voor Onderwijs en technische Bijstand (VVOB) gevraagd in Beijing te werken als hun woordvoerder. Hij verwierf er meer interculturele bagage als supervisor en coach van meer dan 20 Belgische VVOB-experts, in samenwerking met de officiële Chinese onderwijsautoriteiten.

Officieel werd CHINA INKLING officieel opgericht als bedrijf in 1999 door Wim, China consultant.

CHINA INKLING's team bestaat uit Chinese vorsers die een universitaire opleiding (minimum master) genoten in Europa, en Europeanen met lange leef- en werkervaring in de Chinese Volksrepubliek.